Idfed.info

Não deixe o seu valor mudar com a sociedade

Den første italienske handicapdagsorden er født: 150 ideer til inkludering “underskrevet” CRT og Cpd Foundation

Over 150 ideer til en fremtid for alle. Vil være tilgængeligt fra December 3, gennem online-fællesskab for initiativet (på www.fondazionecrt.it og www.cpdconsulta.it den første Dagsorden for den italienske handicap fremmes af Fondazione CRT og lede efter Folk, der er i Vanskeligheder: en model for integration deltog, resultatet af en lang proces med at lytte til og co-planlægningen startede for et år siden, med deltagelse af omkring 300 personer, herunder non-profit organisationer, og “talsmand” af det civile samfund.

 

Dokumentet, der ser handicap som en mulighed og ressource, samler udfordringen om “Leave no one behind” Agenda 2030 for FN ‘ s bæredygtige udvikling og er i overensstemmelse med målene i den europæiske strategi for handicappedes rettigheder.

 

Lanceret i anledning af den kommende Internationale Dag for Handicap, 3 December, Dagsordenen er “åbne”, fordi den repræsenterer kulminationen på et års arbejde, og på samme tid, den kick-start af et nyt “spil” af det Virtuelle Fællesskab på www.agendoperlagenda.it. Faktisk er det bygget op omkring seks “mål” (sociale boliger, familiestøtte, bor i området, arbejder for at vokse og lære ind og ud af skolen, behandle og helbrede) for at foreslå en plan for konkrete handlinger og innovative på grundlag af behovene, ændre sig i lyset af pandemien, handicappede, deres familier og samfund. I 2022 platformen agendoperlagenda.it det vil være stedet, hvor man kan finde indsamlet de mest innovative projekter, der i øjeblikket produceres med hensyn til temaet handicap og skrøbelighed, også forklaret gennem intervie .s med dem, der lavede dem. En stor sky, hvor du kan deltage online i møder, forhandlinger og fora, der er foreslået i en kontinuerlig cyklus hele året, og som vil have som sit primære formål at fortsætte med at arbejde på det spørgsmål på Dagsordenen og støtte oprettelsen af et nyt netværk mellem foreninger, og den Civile verden.

 

“CRT-Instituttet og rådet for Mennesker i vanskeligheder, er gået sammen om at skabe den første Dagsorden af handicap i Italien, er resultatet af et co-design deltog i hele fællesskabet: et mål og på samme tid, en udfordring, der er altid åbne for at “skrive” fremtidens inklusion, ” siger Formanden for Fondazione CRT Giovanni Quaglia,–. Denne banebrydende inkluderende plan”, i overensstemmelse med retningslinjerne fra FN ‘s og Europas Internationale, har 150 innovative ideer klar til at blive oversat til konkrete handlinger, der vil gøre mennesker med handicap hovedpersoner aktive samfund: en linse, som CRT Foundation bærer frem gennem årene med planlægning, ressourcer og opbygning af et ægte samfund af inklusion”.

 

“Alt, hvad vi virkelig har mulighed for at skabe en dagsorden, der er nyttigt til at støtte og udvikle forholdene for dem, der bor i en vanskelig situation, giver ikke blot et resultat af en dagsorden, der vil gøre ende på en bog, for at lukke i skuffen, men bygningen endelig et effektivt værktøj, der letter møde-og væksten af det civile samfund, siger Formanden for rådet for de Mennesker, der er i Vanskeligheder Francesca Isaac –. Kun på denne måde kan vi tilføje endnu et stykke for at sikre, at mennesker med handicap er en del af denne verden og ikke en verden fra hinanden”.

 

Dagsorden ideer. Forslagene, der er samlet på de 90 sider på dagsordenen, fanger i alle runde de forskellige aspekter af det daglige liv og de forskellige kryds i hver persons eksistens. Tværgående er samfundets og relationernes rolle mellem mennesker, NPO ‘ er, offentlige tjenester og civilsamfundet. I disse netværk er der kommet nye stimuli og konkrete ideer til at leve, til at støtte familier, til at nyde områdets muligheder, til at dyrke ens sundhed på den bedste måde, at lære og træne, arbejde og være aktører i det produktive stof og tjenester.

Det går fra design-idéer, der har fokus på byfornyelse, tænker på alle de borgere, selv i de mest sårbare (for eksempel, der er udarbejdet forslag kampagner fundraising – crowdfunding og fundraising – til at omlægge det offentlige rum af de forladte steder, sammenlægning, ad hoc kurser for ingeniørstuderende for arkitektur, som havde til formål at “forestille sig” rum af co-bolig er egnet for alle).

Id .er, der genovervejer det indbyggede rum og miljøet i nøglen til universelt design, der identificerer forslag og handlinger til større brugervenlighed af kultur, sport, fritid (fra sociale smarte kasser dedikeret til tilgængelig turisme til facilitatorer, såsom let at læse, for at nyde udstillinger). Stærk er den opmærksomhed, som familier med gennemførelsen af foranstaltninger af oplysninger, bistand og støtte i hverdagen og i krisesituationer (for eksempel gennem “antenne”, og filialer fordelt i hele regionen, fremme af mekanismer til at understøtte peer” for at udvide muligheden for at bruge af personer med handicap, endda med økonomiske vanskeligheder, og de muligheder, det område)

Mange af ideerne til projektet fokuseret på uddannelse (med pocket uddannelse på betingelse af handicap, som kan indgå i de planer årlige skole, uddannelse af skolens personale, fremme af mobilitet, projekter i udlandet, sådan som Erasmus-studerende med handicap, initiativer modsætning til de falske nyheder om handicap) og nye strategier, der tillader folk at komme ind i verden af arbejde og til at forblive i en passende måde, gennem coaching, mentoring, både af mennesker og virksomheder, med et øje, også selv-iværksætteri (for eksempel gennem indførelse af de tal, der af Ombudsmanden og handicap manager i arbejdsmiljøer, starten af samarbejder om handicap med erhvervsrettet uddannelse, centre, kortlægning af skole-arbejde vekslen muligheder, speed-networking arrangementer – et format på et møde, der er designet til at fremskynde forretningskontakter og udveksle information mellem arbejdsgivere, udvikling af digitale platforme for at lette udvekslingen af information og viden om erfaringerne med iværksætteri af mennesker med handicap).

 

Og så er sundhed med projekter, der ledsage og støtte mennesker med handicap og deres familier, især i hospitalet, der gør det rigtig adgang til den specialiserede klinikker, så de kan acceptere, at mennesker med forskellige handicap (fx billedet af sundhed mægler og kreditter handicap for sundhedspersonale). Kort sagt, fjern enhver hindring, der begrænser adgangen til diagnose, behandling, rehabilitering, forebyggelse.